Villu Veski maailmatuuled

Madli-Liis Parts 07. aprill 2006, 00:00

Jalutate vaikselt kahiseva ookeani rannal. Öine tähistaevas on selge, tuul paitab malbelt. Eemal võbeleb tasane lõke, mille ääres istub väga vana mees, rastapatsid vööni. Pudel kangemat märjukest toetub hooletult liivale. Mees tinistab ukulelet, ümistab laulda. Ta ümber on uje seltskond, kes aegajalt kaasa laulab.

Saksofonisti ja helilooja Villu Veski uue maailmamuusikaplaadi meeleoludes on bluusilikku nukrust ja inimlikku lihtsust. Kõike on täpselt nii palju, et piisaks. Laulusõnadest kumab kahetsust möödaniku vigade pärast ja igatsust hingelise vabanemise järele. "My life is like an empty seashell," kähiseb laulja tugeva aktsendiga inglise keeles.

Plaadi keskmes ongi Bird, 70aastane keeruka elusaatusega muusik, kellega Veski kohtus aastaid tagasi Havai-reisil. Ukulelet ja djembe't mängivalt Birdilt on plaadil laulud, Veskilt bänd. Kaasa teeb üheksa Eesti muusikut.

Villu Veski plaat "Primitive Music Society" on hetkel 20. kohal maailmamuusika edetabelis World Music Chart Europe. Ligi 50 minutit filosoofilisi mõtisklusi tuletavad meelde, et urbanistlikule tormamisele ja enesestmõistetavale konkureerimisele on igaühe sees vastukaaluks ka hoopis teine maailm.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing