• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Villu Veski maailmatuuled

  Jalutate vaikselt kahiseva ookeani rannal. Öine tähistaevas on selge, tuul paitab malbelt. Eemal võbeleb tasane lõke, mille ääres istub väga vana mees, rastapatsid vööni. Pudel kangemat märjukest toetub hooletult liivale. Mees tinistab ukulelet, ümistab laulda. Ta ümber on uje seltskond, kes aegajalt kaasa laulab.
  Saksofonisti ja helilooja Villu Veski uue maailmamuusikaplaadi meeleoludes on bluusilikku nukrust ja inimlikku lihtsust. Kõike on täpselt nii palju, et piisaks. Laulusõnadest kumab kahetsust möödaniku vigade pärast ja igatsust hingelise vabanemise järele. "My life is like an empty seashell," kähiseb laulja tugeva aktsendiga inglise keeles.
  Plaadi keskmes ongi Bird, 70aastane keeruka elusaatusega muusik, kellega Veski kohtus aastaid tagasi Havai-reisil. Ukulelet ja djembe't mängivalt Birdilt on plaadil laulud, Veskilt bänd. Kaasa teeb üheksa Eesti muusikut.
  Villu Veski plaat "Primitive Music Society" on hetkel 20. kohal maailmamuusika edetabelis World Music Chart Europe. Ligi 50 minutit filosoofilisi mõtisklusi tuletavad meelde, et urbanistlikule tormamisele ja enesestmõistetavale konkureerimisele on igaühe sees vastukaaluks ka hoopis teine maailm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.