• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sütevaka Jazz - uute alguste festival

  Kas te teate 13aastast pianisti Holger Marjamaad või tema saksofonistist venda Mairot? Või olete kuulnud 16aastasest pianistist Joel Remmelist ja isikupärase muusikukäekirjaga kitarrist-heliloojast Merje Kägust?
  Nimed võõrad? Usun, sest noorte mängu oli 11.-12. augustil Pärnus Sütevaka Jazzil kuulamas vaid kildkond lähedasi ja suvitajaid. Sündmuse plakatid hüüdsid igalt kuulutusetulbalt vastu, kuid tunnistajaid südamega tehtud sündmusele nappis. Kuulajate rohkust sai nautida vaid Hinkus koos Maarjaga. Kas oli rammestavalt unine päike, hiljem aga vihma ähvardav taevas teinud oma töö? Või oleme harjunud käima sündmustel, kus lubatakse "maailmakuulsaid" ja erilisust, mis kohale jõudes taandub eimidagiütlevaks keskpäraks? Silt "igav" või "pole päris see tase" läheb liiga kergelt kõigele, millest me palju ei tea ja kuhu sõbrad-töökaaslased ei lähe.
  Miskipärast arvan, et just nüüd Pärnus andis esimese suurema kontserdi või sai esimese konkursikogemuse noor, kellest paarikümne aasta pärast räägime kui Eesti säravaimast ja rahvusvaheliselt edukaimast jazz-muusikust.
  Teist korda toimunud Sütevaka Jazzil oleks nagu aastaid ajalugu. Mudaravila hoov meenutas lahtise katusega jazz'iklubi. Valitses sõbralikult kokkuhoidev meeleolu. Nagu Pärnule ikka omane. Keegi ei kiirustanud, ent kõik, mis lubatud, ka juhtus. Oli tõsine konkurss ja sisukad õpitoad.
  Sütevaka Jazzi võib julgelt tituleerida uute alguste festivaliks. Just siin mängis möödunud aastal esimest korda ansambel Enken Tumbaram, kes ongi sellest ajast kokku jäänud. Uusi kooslusi oli ka tänavu. Uskuge, alles muusikupalet otsiva bändi püüdlikust, vahel kartlikust ja kindlasti süvenenud mängust saab palju parema emotsiooni kui blaseerunud superstaari etteastest mõnel paljukiidetud suurfestivalil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.