Prokurör taotleb Meelis Lao vahistamist

Ralf-Martin Soe 11. oktoober 2006, 00:00

Põhja ringkonnaprokurör Veera Kremez taotles eile Harju maakohtult Meelis Lao vahistamist ja tema tagaotsitavaks kuulutamist, kuna Lao ei ilmunud juba teist korda kohtuistungile ning tema kaitsja toodud kohtuistungi edasilükkamise taotlus ei olnud prokuröri hinnangul põhjendatud.

Meelis Lao kaitsja Elina Lukksepp ütles eile, et sai esmaspäeval teada, et Lao on Moskvas ja on sattunud haiglasse. Ühtegi arstitõendit tal selle kohta esitada ei olnud.

Seetõttu oli prokuratuuril alust arvata, et Lao hoidub tahtlikult kohtupidamisest kõrvale. Tegemist on juba teise korraga, mil kohus on Meelis Lao mitteilmumise tõttu edasi lükkunud.

Kohtust puudus eile ka Rimon Stint, kellele oli kutse saadetud Tallinna vanglasse, kuid kes oli üle viidud Tartusse ja lihtsalt unustatud Tartut informeerida, et Stint peab kohtusse tulema. Kohtualune Taavi Paldra oli kohal.

Eile pidi Harju maakohtus tulema kohtulikule arutusele kriminaalasi, milles prokuratuur süüdistab Meelis Laod selles, et ta 2004. aasta sügisel tungis omavoliliselt koos Stinti ja Paldraga kiirtoitlustusasutuse McDonald's Eesti ASi ruumidesse Viru tänaval ning keelas töötajatel turvateenistuse abil toitlustuskohta siseneda. Oma tegevust põhjendasid mehed rendivaidlusega. McDonald's esitas sissetungi peale avalduse kohtusse ja politseisse.

Kohus eile Lao vahistamisotsust ei langetanud, seda arutatakse 16. oktoobril.

Meelis Lao on tegutsenud probleemide lahendajana suhetes vene poliitikutega (Jüri Mõisa palvel), Eesti Raudtee erastamisel (Hannes Tamjärve palvel), vannitootja Balteco aktsiavaidluses (Rain Lõhmuse palvel), keerulise saatusega Pärnu mnt 10 kinnistu (Margus Finki palvel) ja ka Viru tänava kinnistu rendivaidlustes.

Laod on korduvalt üritatud tappa. 1995. aastal tulistati teda Flexeri spordiklubi ees, toona oli päästjaks taskus olnud mobiiltelefon. Kaks aastat hiljem pandi Lao jaoks sama spordiklubi juurde pomm.

Laod on kahel korral kohtulikult karistatud. 1988 mõistis Harju maakohus Laole tingimisi vanglakaristuse inimeselt ebaseaduslikult vabaduse võtmise eest. Helsingi kohus on määranud Laole kaheksakuulise tingimisi vanglakaristuse 18 000 liitri salapiirituse toimetamise eest Soome.

FBI seostas Laod viis aastat tagasi Peterburi maffia rahapesuoperatsioonidega Eestis.

Lao viimane tõsisem katse siseneda avalikku ärisse oli seotud Jüri Mõisa tsisternvagunite projektiga Meta Holdings SP. Lao firma ML Investeeringud on paigutanud raha aktsiatesse ning vahendanud mitmeid kinnisvaratehinguid. Ettevõtte aastakasum on kõikunud miinus 1 ja pluss 1 miljoni krooni vahel.

Lao on ENSV juunioride karatemeister ja ENSV viimaste meistrivõistluste pronks raskekaalu poksis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing