ÄP 5 aastat tagasi: Tööohutuse eiramine kallineb

ÄP 03. november 2006, 00:00

2001. aasta kümne kuuga on tööinspektsiooni määratud trahvide summa kaks korda suurem kui aastal 2000 kokku, 456 000 kr - inspektorid enam hoiatusega ei piirdu.

"Kui majandusel läheb hästi, suureneb töömaht ja töötempo ning inimestel on rohkem võimalusi sattuda tööõnnetustesse," ütles tööinspektsiooni nõunik Tõnu Vare. Kaks aastat kehtinud tööohutusseadustik on olnud piisav aeg, et tööandjad võiksid ohutusnõuded sellega kooskõlla viia ning enam ainult hoiatusega ei pääse. Vare sõnul on inspektsiooni eesmärk panna tööohutuse peale mõtlema neid, kel on õnnetus juhtunud - tavaliselt selgub siis, et enamik ohutusnõudeid on täitmata. Enim juhtub õnnetusi ehituses ja puidutööstuses.

Hetkeseis: Tänavu 9 kuuga registreeriti enim tööõnnetusi samuti puidutööstuses, kaubanduses ja ehituses. Kuue kuuga tehti 267 ettekirjutust, milles hoiatati sunnirahaga (kokku 1,245 mln krooni) seaduseeirajaid, täitmisele pöörati sunniraha 17 korral (kokku 64 000 krooni).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing