6. november 2006 kell 13:37

Vatikani arvates on Saddamile surmanuhtluse määramine viga

Vatikani üks kardinalidest avaldas kriitilise arvamuse Iraagi endise liidri Saddam Husseini üle peetud kohtupidamise ja määratud karistuse kohta, nimetades mõlemaid veaks, vahendas Eesti Päevaleht Online Itaalia suurlehte Corriere della Serat.

"Surmanuhtlus, kui selle järele pole otsest vajadust, on iseenesest kuritegu. Antud juhul selleks vajadus puudus. Lisaks olen veendunud, et kellegi karistamine kuriteo eest uue kuriteoga tähendab tegutsemist vendetta põhimõtteid järgides - silm silma, hammas hamba vastu," ütles Vatikani rahu ja õigluse nõukogu juht, kardinal Renato Martino usutluses Itaalia suurlehele Corriere della Sera.

Kardinali hinnangul oleks juhtumit tulnud arutada Haagi tribunalis, mis "täiesti õigustatult välistab surmanuhtluse määramise võimalike karistuste nimekirjast," vahendas Eesti Päevaleht RIA Novosti uudist.

"Poliitilised ja sõjakuriteod tuleb anda lahendada rahvusvahelistele tribunalidele aga mitte "võitjate kohtule," sõnas Vatikani esindaja.

Hetkel kuum