• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  VKG Oil käivitas 45 miljonit maksnud destillatsiooniahju

  Täna käivitati VKG Oil ASis ligi 45 miljonit krooni maksev destillatsiooniahi, mis võimaldab tõsta tsehhi tootlikkust ja ei saasta keskkonda, teatas ettevõte.

  Destillatsioonitsehhi ahi on ettevõte üks tähtsamaid seadmeid, mis osaleb põlevkiviõlide tootmisprotsessis. Uus destillatsiooniahi vahetas välja kaks vana ahju, mis olid rajatud eelmise sajandi keskpaigas. Uus seade valiti välja kõiki keskkonnale esitatavaid nõudmisi silmas pidades. Uue ahju korstna kõrgus on üle 60 meetri vanade ahjude 28 meetri asemel, mis sattusid ebapiisava kõrguse tõttu hajumise sanitaartsooni. Ahju korstnad on varustatud ka automaatsete seireanduritega mis jälgivad korstnast väljuvate suitsugaaside kogust ja koostist.
  Ahi projekteeriti Tšehhis, mehhaaniline osa töötati välja Valgevenes, koostisosade valmistamine leidis aga aset Slovakkias, Itaalias ja Tsehhis. Enam kui 10 miljonit krooni ahju maksumusest kulus automaatikaseadmetele, mille väljatöötamist teostas firma Siemens. Ahju ehitus- ja montaažitöid juhendas Tšehhi firma Koglich esindaja. Nõuded keevitustöödele on võrdväärsed analoogiliste nõuetega aatomielektrijaamades - neile kehtib garantii 30 aastat.
  VKG Oil AS on Eesti vanim ja suurim põlevkivitööstusettevõte, mis töötab alates 1924 aastast. VKG Oil ASi põhitegevusalaks on põlevkivi termiline töötlemine, mille käigus saadakse põlevkiviõli, -kemikaale ja -gaasi. Ettevõte pakub tööd ligi 400 töötajale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.