• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inimõiguslased peavad Saddam Husseini kohtuprotsessi ebaõiglaseks

  Inimõiguste organisatsioon Human Rights Watch teatas, et Saddam Husseini üle peetud kohtuprotsess oli ebaõnnestunud ja selle tulemus samuti ebamõistlik.

  HRW ütles, et kohtuprotsessil tehti tõsiseid administratiivseid, protseduurilisi ja õiguslikke vigu ning seega oli kogu kohtuprotsess ebaõiglane, kirjutas BBC.
  Iraagi valitsus on süüdistusi tagasi tõrjunud, öeldes, et kohtuprotsess oli igati õiglane.Iraagi endisel juhil on aega kaks nädalalt, et kohtuotsus edasi kaevata. Saddami advokaat väidab, et teda takistatakse apellatsiooni sisseandmisel.
  Peamine kaitseadvokaat Khalil al-Dulaimi ütles, et Saddam Husseini kaitsjate meeskonda on takistatud apellatsioonipaberite täitmisel. Vastavalt Iraagi seadustele tuleks need paberid esitada ühe kuu jooksul.
  Samas peasüüdistaja Jafaar al-Mousawi on kinnitanud, et kohtuprotsess on olnud õiglane. Peasüüdistaja ütles, et surmaotsuse puhul on apellatsiooni esitamine automaatne ning et apellatsioonipaberid on edastatud juba apellatsioonikohtusse.
  Saddam Husseini ja veel seitset kaebealust süüdistatakse inimsusvastastes kuritegudes, mis on seotud 148 inimese surmaga Iraagis aastal 1982.New Yorgis baseeruv inimõiguste organisatsioon Human Rights Watch ütles oma avalduses, et Saddam Husseini üle kohtumõistmine on üks olulisemaid pärast natside kohtuprotsesse Nürnbergis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Endine minister: kui me toidutootjaid ja põllumehi ei aita, tulevad pankrotid
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Helsingi börsil käib valus langus
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.