• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mehhikos tapetakse neli naist päevas

  Uuringute järgi hukkub Mehhikos vägivalla tõttu neli naist päevas, kümned kaovad.

  Mehhiko üheks tõsisemaks ja samas lahendamatuks probleemiks on kujunenud naiste vastu suunatud vägivald, mis sageli ulatub piinamiseni ning päädib ohvri surmaga. Selle kuriteoliigi jaoks on hispaania keeles isegi oma termin - feminicidio või femicidio, kirjutas Eesti Päevaleht.
  Kõige rohkem tapetakse naisi Mehhiko pealinnas (7,9 mõrva 100 000 elaniku kohta). Ühe statistilise uuringu kohaselt sureb Mehhikos vägivaldset surma keskmiselt neli naist 24 tunni jooksul ning viimase kuue aasta jooksul on selline saatus tabanud enam kui 6000 tüdrukut ja teismelist neidu.
  Kuritegevuse ja naistevaenulikkuse üheks tuntuimaks sümboliks peetakse ka Mehhiko ja USA piiril asuvat rohkem kui miljoni elanikuga Ciudad Juarezi linna. Viimase 12-13 aasta jooksul on seal tapetud umbes 400-500 naist (ametlikel andmetel 379, kuid inimõigusorganisatsioonid usuvad suuremat arvu) ning suur hulk naisi (väidetavalt koguni 4500) on jäänud teadmata kadunuks.
  Enamasti röövitakse 14-26-aastaseid noori, samuti vabriku- ja istandusetöölisi, kes pärast piinamist ja sandistamist tapetakse ning kelle surnukehad maetakse linnalähedase kõrbe liiva sisse või ehitusplatsidele ja raudtee äärde. Enne surma on tüdrukuid vägistatud, pekstud, piinatud ja kägistatud, misjärel on nende laibad põlema pandud ja hiljem tünnidesse tsemendi sisse maetud.
  Politseil pole õrna aimugi, kes on nende kuritegude taga, pole isegi kahtlustatavaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Kuidas me 505 euroga teenisime 14 333 eurot?
Neliteist tuhat kolmsada kolmkümmend kolm eurot genereeritud 505-eurose investeeringuga. Sellise konto puhul on tulu/kulu suhe 28-kordne ehk kui klient investeerib 1 euro, teenib ta tagasi 28 €.
Neliteist tuhat kolmsada kolmkümmend kolm eurot genereeritud 505-eurose investeeringuga. Sellise konto puhul on tulu/kulu suhe 28-kordne ehk kui klient investeerib 1 euro, teenib ta tagasi 28 €.
Lauri Meidla: mu kõige kallima vea teevad investorid sel aastal järele
Investor Lauri Meidla jagas täna investor Toomase konverentsil oma kõige karmimaid investeerimisvigu. Tema sõnul on eksimusi 30-40 ja pihta saamisi kordades vähem. Eelmise aasta kalleim viga aga maksab talle kätte aastaid.
Investor Lauri Meidla jagas täna investor Toomase konverentsil oma kõige karmimaid investeerimisvigu. Tema sõnul on eksimusi 30-40 ja pihta saamisi kordades vähem. Eelmise aasta kalleim viga aga maksab talle kätte aastaid.