PTA teenis kvartaliga 4,8 miljonit krooni kasumit

21. november 2006, 18:26

Eesti rõivatootja PTA teenis selle aasta
kolmandas kvartalis 4,8 miljonit krooni kasumit. Mullu samal perioodil oli firma
kahjum 2,67 miljonit krooni.

PTA käive kasvas kolmandas kvartalis 26,8 protsenti, 39,8 miljoni kroonini, teatas firma börsile.

Firma börsiteates seisis, et kvartali tulemustele avaldasid positiivset mõju jaemüügikäibe kasv, jaemüügipindade müügiefektiivsuse tõus ja hulgimüügikäibe kasv.

Ärikulud kokku on võrreldes 2005.a. 9 kuuga vähenenud 0,2 miljonit krooni. Kulud vähenesid kauba-, materjali- ja teenuste kulu ning valmis- ja lõpetamata toodangu jääkide muutuste osas kokku ligi 1 miljoni krooni võrra.

Mitmesuguste tegevuskulude suurenemine 2,6 miljoni krooni võrra on peamiselt tingitud tootmis- ja administratiivhoone rendikulust, mida PTA Grupp AS alates käesoleva aasta algusest tasub. Samuti avaldasid kolmanda kvartali tegevuskulude kasvule kaasa mitmesugused ühekordse iseloomuga kulud, sh näiteks Silvano Fashion Group aktsiate omandamise ettevalmistamisega seotud kulud, Leedu ja Ukraina tütarettevõtete asutamisega kulud, kaupluste uue sisekujunduse kontseptsiooni väljatöötamisega seotud kulud ning muud ühekordse iseloomuga kulud. Tööjõukulud ja muud ärikulud kokku on vähenenud 1,8 miljonit krooni.
Tööjõukulude vähenemine on seotud tootmistööliste arvu vähenemisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2006, 18:37
Otsi:

Ava täpsem otsing