Äripäeva analüütik: aktsia edu määrab firmakultuur

Annika Matson 14. detsember 2006, 12:22

Kas keegi mäletab, mis oli Tallinki esimene
börsiteade pärast börsileminekut? küsib Äripäeva analüütik Tõnis Oja.

„See oli Tallink Finland OY tegevdirektori Håkan Nordströmi töölepingu lõpetamine päevapealt, kusjuures tema vallandamise põhjusi Nordströmi sõnul ei teatatud. Küsimus pole ju üksnes nn kalaröstimise skandaalis, mis tegelikult investoritele sugugi korda ei läinud. Küsimus on suhtlemiskultuuris ja muus,” kirjutab Tõnis Oja.

„Minu arust peitub siin vastus küsimusele, miks Tallink, mis paljude parameetrite järgi võiks olla Eesti parim ettevõte ning mille aktsia hinnal olid kõik eeldused kerkida sama kiiresti kui enamikul Tallinna börsil noteeritud ettevõtetel, on väikeinvestoritele seni vaid pettumust valmistanud. See on ettevõtte juhtkonna ja kogu ettevõtte kultuur.”

Loe Tõnis Oja kolumni homsest Äripäevast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. December 2006, 12:22
Otsi:

Ava täpsem otsing