Oksjonil müüdi kalleimalt Viiralti gravüür Naised rannal

14. detsember 2006, 15:35

Oksjonil, mille galerii Vaal korraldas
Lubjassaares asuva Johann Köleri majamuuseumi heaks, müüdi maha enamik töid ning
kasumiks kujunes rohkem kui 120 000 krooni.

Galerii tegevjuhi Kaire Eeriku hinnangul oli läbimüük tavalisest suurem: ära müüdi 34 tööd 37-st. Ootuspäraselt edukad olid Eduard Viiralti gravüürid. Näiteks 38 000-kroonise alghinnaga "Naised rannal" osteti 195 000 krooniga. Erik Haameri tööd "Abstraktsioon. Lilled" müügihind kerkis 49 000-lt 106 000 kroonini, kirjutas Sakala.

Galerii omanik Aimar Jugaste tõdes, et oksjon oli edukas. Raha peaks galeriile laekuma paari nädala jooksul ning siis peetakse muuseumi perenaise Linda Köhleriga nõu, kuidas on kõige arukam edasi tegutseda. "Igal juhul oleme täis entusiasmi, et kitsaks jäänud näitusepinda suve jooksul laiendatakse ning Köleri vaimsus saab paremini esindatud," kinnitas Jugaste.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. December 2006, 15:20
Otsi:

Ava täpsem otsing