Eesti Post laseb välja ligi 600 000 Leiutajateküla Lotte postmarki

22. detsember 2006, 12:18

4. jaanuaril 2007 kell 15 esitleb Eesti
Post Tallinna Kaubamaja Lotte mängumaal armastatud multifilmitegelase
Leiutajateküla Lotte postmarki.

„Koeratüdruk Lotte oli meile lihtsalt väga sümpaatne, ta on Eestis väga armastatud ja populaarne tegelane. Selle margi loomisel pidasime silmas oma nooremaid kliente, soovime neile tutvustada kirjasaatmise traditsiooni,” ütles Eesti Posti juhatuse esimees Hans Teiv Eesti Posti pressiteates. „Idee teha animatsioonitegelasega postmark tuli eelmise aasta postmarkide ideekonkursilt,” lisas Teiv.

Ülemaailmne Postiliit (UPU) propageerib tuleval aastal nooremale sihtrühmale suunatud postmarkide loomist ja traditsiooniliste postiteenuste tutvustamist. 2006.a. novembris toimus Belgias Maailma Filateelianäitus „Belgica”, mis oli pühendatud lasteteemalistele markidele ning filateelia propageerimisele noorte seas üldiselt.

Lisaks sellele osales Eesti Post kodumaal messil „Laps ja Pere”, kus tutvustati nii väikestele kui ka suurtele huvilistele erinevaid postmarke. Huvi lasteteemaliste postmarkide vastu kasvab kodu -ja ka välismaal.

Margi nominaaliga 4.40 on kujundanud Maarja Kotkas ja Heiki Ernits. Margi tiraaž on 590 000.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2006, 12:35
Otsi:

Ava täpsem otsing