20. veebruar 2007 kell 11:46

Korterimüük külmkapihinnaga Tallinnas jätkub

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut on lülitanud volikogu neljapäevase istungi päevakorda eelnõu, millega kavatsetakse müüa maha 24 korterit Põhja-Tallinnas hinnavahemikus 2010 kuni 8220 krooni.

Vitsut on tegutsenud ootamata ära korteriskandaalide veterani Elmar Sepa umbusaldushääletuse tulemusi sel neljapäeval.

„Kuigi afäär seitsme vanalinna korteri puhul pole lõpuni lahti harutatud ja umbusaldushääletus skeemimeister Sepa suhtes veel toimumata, ei sega see keskerakondlikku linnavõimu sepistamast järgmisi korteritehinguid,” lausus Isamaa ja Res Publica Liidu linnavolikogu fraktsiooni esimees Toomas Tõniste IRLi avalduses.

Tõniste osundab tõigale, et korteriskandaalide veterani umbusaldamise päeval tuuakse volikogu ette eelnõu, mis sisaldab rekordilise hulga – lausa kahekümne nelja – korteri otsustuskorras müüki.

„See näitab, et keskerakondlikul küünilisusel pole piire,” iseloomustas Tõniste Keskerakonna käitumist. „Omavahel on põimunud suhtumine „jaga ja valitse” ning „meid ei morjenda miski””.

Tõniste hinnangul võiks korterite odavmüüki veel kuidagi mõista, kui pinnad läheksid inimestele, kes on seal elanud pikemat aega ja neil on antud korteri puhul tekkinud kodutunne.

„Kui aga nüüd müüdavad eluruumid on uutele omanikele üürile antud alles eelmise aasta 20. novembril ja 1. detsembril, siis pole ka imestada, kui varsti kohtab nende korterite müügikuulutusi kinnisvaraportaalides – hind vähemalt kuuekohaline,” sõnas Tõniste. „Küll aga jääb õhku küsimus – kelle tasku läheb teenitud hõlptulu?”

Hetkel kuum