Messil oli tunda ehituspalavikku

Teet Reier 07. mai 2007, 00:00

Vaadates kerkivaid arendusrajoone, kortermaju ja eramuid, võiks öelda, et ehitatakse lausa paaniliselt.

Siin ei käi mitte võidujooks parema maja ja hubasema kodu valmimise nimel, pigem on see püüd saada midagi valmis enne, kui maade ja materjalide hinnad kosmilistesse kõrgustesse kasvavad.

Kas mess ehituspalavikku jahutas ja väsinud pead uute ideedega täitis, jääb ilmselt iga messikülastaja enda otsustada, ent nagu varasematelgi aastatel, oli nii mõndagi põnevat väljapanekutest leida küll.

Kui mõned aastad tagasi uuriti põnevusega vahtpolüstüreenelementidest ehk vahtplastist kokkupandavaid eramuid, siis tänavu andsid samalt suunalt avalöögi puitlaastust ning segust, juba soojustatud seinaelemendid.

Kui küsisin, kui kaua juba Eesti turul ollakse, vastas üks selliste toodete pakkujaid ausalt, et teist päeva. Oli ju teine messipäev.

Meist lõuna pool olevat sellised tooted aina populaarsemad. Vaid meil ollakse endiselt visad vastu võtma uuendusi ja sisteeme, nagu märkis juba sajand tagasi Joosep Toots. Hiljem ühe pakkuja kodulehte uurides avaneski seal loodetud eestikeelse asemel vaid tsehhikeelne variant.

Peale uute üldehitusmaterjalide võis täheldada rohkem rõõmsaid värve ja kujundeid hoone sisemusse paigutatavate materjalide-seadmete osas. Nii võis mõni katel näha välja pigem kosmoselaeva jõuseadmena või meenutas radiaator orelivilesid ning tavapäraselt kroomitud segistid olid saanud värvilise katte.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing