Mariliis Pinn • 18. juuni 2007 kell 8:43

Tänasest saab liituda Eesti Energia üle-eestilise internetiga

Alates 18. juunist on kõigis Eesti Energia klienditeenindustes võimalik liituda uue internetiteenusega KÕU.

Teenusega liitumise hind on ettevõtte teatel 0 krooni ja kuutasuks kujuneb 298 krooni.

KÕU on Eesti Energia ja Televõrgu poolt pakutav internetiteenus, mis põhineb CDMA tehnoloogial, mis levib madala raadiosageduse tõttu väga hästi. GPRSist eristab seda kiirus ning Wimaxist parem levivus. KÕU internet levib raadiosagedusel 450 MHz ja tegemist on detsimeeter-lainealaga.

CDMA puhul on tegemist interneti- ühendusega, kus andmekandjana on kasutusel raadiolained, st internet jõuab kliendi interneti vastuvõtuseadmeni läbi õhu. Internetiühenduse kiirus on allalaadimisel maksimaalselt kuni 2 Mbit/s, üleslaadimisel kuni 144 Kbit/s.

Andmeside kiiruse määrab kliendi interneti vastuvõtuseadme kaugus raadiomastist ja üheaegsete kasutajate arv selle masti piirkonnas.

Hetkel kuum