25. september 2007 kell 10:05

Tudengid saavad Raekoja platsil tasuta pinnad

Täna avatakse Tallinnas Raekoja platsil Tudengimaja, kus üliõpilastega seotud organisatsioonid saavad üürida endale soodsa hinna eest ruume.

"Üüri me üheltki organisatsioonilt ei küsi. Paljudel on raskusi isegi kommunaalmaksudega," ütles Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaua esimees Jaanus Riibe. Siiski ei ole tudengiorganisatsioonidele kõik päris tasuta. Maksta tuleb kommunaalmaksude eest. Riibe sõnul on kõik tudengiorganisatsioonid endale pinnad saanud, kes on tahtnud. "Kaks kontorit on veel vabad," ütles Riibe.

Riibe sõnul on Tudengimajal veel kaks saali. "Üks on õppe otstarbega ja teine esinduslik saal, kust avaneb ka vaade Raekoja platsile," lausus Riibe.

Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaua (TÜÜL) esimehe Jaanus Riibe sõnul on Tudengimaja mõeldud kõigile tudengitele. "Tudengimajast peaks kujunema üliõpilaste kohtumispaik. Tudengimaja ruume saavad kasutada kõik tudengid, kes tahavad korraldada koosolekuid või üritusi," sõnas Riibe.

Majas hakkavad tegutsema meeskorporatsioon Sakala, naiskorporatsioon Lembela, AIESEC Eesti ja TÜÜL. Tudengimajas on veel kaks vaba ruumi, kuhu otsitakse praegu üürnikke.

Tudengimaja andis 10 aastaks kasutada TÜÜLile Tallinna linnavolikogu.

Autor: ÄP praktikant

Hetkel kuum