Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lemmikloom võib saada teise elu urnis kamina peal

  Korralikust ja moodsast lemmikloomade krematooriumist on puudust tuntud juba aastaid, märgib asja tõsiselt käsile võtnud Kaupo Kuzmin, kes äriregistri järgi ka seene-marjaäri peab. Koos praegu välismaal viibiva äripartneri, muuseas Koduakna omaniku Andri Nõuga on plaan äri püsti panna niipea kui võimalik.
  "Tundub küll, et asjal turgu ja vajadust on. Mõte tuli ajakirjandusest," avardab Kuzmin tagamaid. "Teil on koer?"
  "Ei. Jänes on."
  "Aga mida te teete, kui ta ära sureb?"
  "Maha matan."
  "Aga siis, kui on veebruar ja väljas 23 kraadi külma on?"
  "Siis ei tea."
  "No vot," sõnab Kuzmin, kes leiab, et siis tuleks kaaluda võimalust lemmikloom urnis kamina peale panna.
  Pärimisele, miks siiani hoopis teistsuguste äridega tegelenud mehed äkitselt lemmikloomaomanikele mõtlema hakkasid, vastab Kuzmin retooriliselt: kust neid krematooriumiärimehi ikka võtta?
  Kuzmin räägib, et esialgne krematooriumi ehitamise idee tuli tegelikult hoopis Soomest, kus ta ka asjaga tutvumas käinud. "Seal on neid kuus tükki ka," konstateerib Kuzmin ning pakub, et Eestis läheb ettevõtmine umbes 3 miljonit krooni maksma - 1,5 miljonit ahjule ja ülejäänu ehitusse. "Ahi on valmis ja Eestis ehitatud. Muu aga ei eeldagi eriti kapitaalseid ehitisi," teab Kuzmin, kelle sõnul tasub äri end 8-10 aasta pärast ära.
  "Selles mõttes on tegemist natuke ikkagi heategevusäriga," ütleb ärimees. Ja mis see tuhastamine siis ka maksma hakkab?
  "No hinnakirja ei ole me veel paika pannud. Ei oska seda telefoni teel nii öelda. Saate aru, see sõltub. Bernhardiin läheb ehk 15 minutiga, aga 10kilone kilpkonn põleb võib-olla hoopis kaks tundi."
  Läänlased ei ole aga külla kerkiva krematooriumi mõttest vaimustatud. Kuzmin lubab, et läheb veel täna külarahvale tehnoloogiat näitama.
  "Eks näis, kas vald langetab otsuse või mitte," ütleb ta.
  Loomakrematooriumi ehitus paistab teistelegi ärimeestele südamelähedane teema olevat, mis aga kohalike elanike ja omavalitsuste vastuseisu tõttu edeneda ei taha.
  "Tuuakse erinevaid põhjendusi ja kui omavalitsus ei taha ise öelda, siis laseb seda mõnel ametil teha," räägib nelja-viie aasta eest krematooriumi ehitust planeerinud Tanel Kõrvel, kes kuulis tervisekaitsjatelt, et nõukogude ajal poleks sellist asja üldse ehitada lubatud.
  "Aga me ei ela enam nõukogude ajal!" protesteerib Kõrvel, kes on ka maksuplaneerimise teenust osutava firma Consult International omanik.
  Sestap pole krematooriumiga läbi löönud ka Lemmikloomade Krematooriumi-Varjupaiga nimeline mittetulundusühing, mille juhatuse liige Andi Raudberg näeks krematooriumile sobiva paigana Agro vana katlamaja Tallinna botaanikaaia lähistel.
  Autor: Gert D. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
EfTENi uusim fond tühistas plaanitud osakute pakkumised
EfTEN Capital tühistab fondivalitsejana oma uusima, EfTEN United Property Fundi avaliku pakkumise käigus välja kuulutatud uute osakute pakkumised, mis pidid vahetappidena kestma aasta lõpuni.
EfTEN Capital tühistab fondivalitsejana oma uusima, EfTEN United Property Fundi avaliku pakkumise käigus välja kuulutatud uute osakute pakkumised, mis pidid vahetappidena kestma aasta lõpuni.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lõpetab Schengeni viisaga venemaalaste riiki lubamise
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Riigikontroll tõi töötukassa koolitustes välja hulga puudusi ja nõuab nende kontrollimist
Riigikontroll leiab, et töötukassa peab selgeks tegema, millisest koolitusest on töö leidmisel kasu ja kontrollima koolituse taset. Samuti tõi kontroll välja, et töötukassa ei jälgi, kas pärast koolitust läheb inimene õpitud valdkonda tööle.
Riigikontroll leiab, et töötukassa peab selgeks tegema, millisest koolitusest on töö leidmisel kasu ja kontrollima koolituse taset. Samuti tõi kontroll välja, et töötukassa ei jälgi, kas pärast koolitust läheb inimene õpitud valdkonda tööle.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.