30. november 2007 kell 6:17

Eesti bussijuhtide streiki toetavad ka välismaa ühendused

Transpordi Ametiühingule laekusid neljapäeval toetuskirjad ka ITF peakorterist Londonist, Põhjamaade transporditöötajate föderatsioonilt ning ka Soome tugevaimalt transpordiala töötajate ametiühingult AKT.

Rahvusvaheline Transporditöötajate Föderatsioon (ITF)teatab eie tulnud toetuskirjas oma täielikust toetusest streikivatele Eesti bussijuhtidele, teatas ametiühing. „ITF liikmena seisab teie selja taga viis miljonit transporditöötajat kõikjal maailmas. Vennad ja õed, te ajate õiget asja. Olge tugevad!” seisab faksi teel saabunud pöördumises.

Kõiki Põhjamaade transporditöötajaid ühendava NTF juhatus arutas olukorda Eesti transporditöötajate palgaläbirääkimistel ja lähenevat üldstreiki oma eilsel juhatuse koosolekul. Selle tulemusena on koostamisel kümned toetusavaldused Põhjala roolikeerajatelt. Esialgsetel kinnitamata andmetel tuli jutuks ka võimalik Eesti bussijuhtide streigikassa rahaline toetamine, kui selleks peaks tekkima reaalne vajadus.

Ka hõimuvelled soomlased toetavad siinseid bussijuhte nende streigiotsuses. "Mõistame hästi, mida teie ametiühing praegu läbi elab," kirjutab Soome ühe enamstreikinud ametiühingu AKT organisatsioonisekretär Juhani Salmela oma eilses kirjas. Samuti soovivad nad head streigiõnne ja õiglaste palganõudmiste täitumist.

Hetkel kuum