7. detsember 2007 kell 7:09

Hinnatõus purustas järjekordse rekordi

Tarbijahinnaindeksi muutus oli 2007. aasta novembris võrreldes eelmise aasta novembriga 9,1%, enim kallinesid teenuste ning toidukaupade hinnad, teatas statistikaamet.

Samal ajal muutusid nii kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad kui ka mittereguleeritavad hinnad 9,1%. Suuremateks indeksi mõjutajateks olid piima-, jahu- ja lihatoodete hinnatõus, eluasemekulutuste suurenemine ja mootorikütuse kallinemine.

2007. aasta novembris võrreldes oktoobriga olid tarbekaubad ja teenused keskmiselt 1,4% kallimad. Tarbijahinnaindeksit mõjutasid novembris võrreldes oktoobriga keskmisest enam piima-, köögivilja ja lihatoodete kallinemine ning mootorikütuse hinnatõus.

Sealhulgas muutusid hinnad järgmiselt:kaubad 8,2%

toidukaubad 12,3%tööstuskaubad 4,9%teenused 10,9%

Hetkel kuum