Rapala toob landitootmise Iirimaalt Pärnusse

Soome kalastustarvete kontsern Rapala sulgeb Iiri tehase järgmise aasta suveks ning toob sealse tootmise üle Eestisse. Samas on plaanis suur osa lantide kokkupanemisest viia üle Venemaa tehasesse.

Rapala teatas Helsingi börsile, et sulgeb liiga kõrgete palgakulude tõttu tehase Iirimaal Inverinis ning toob sealse tootmise üle Eestisse. Iiri tehas asutati 1981. aastal ning seal töötas 30 inimese ringis. Teates seisab, et Eestis, Pärnus asuv tehas võtab üle tootmise ning jätkab toodete testimise, lõpetamise ja pakkimisega. Samas seisab teates, et suur osa toodete kokku panemisest viiakse üle Rapala Venemaa tehasesse.

Pärnu Reldori tööstuskülas valmib iga päev 70 000 Rapala lanti, 60 000 neist tavalise kõva kehaga ja 10 000 pöörlevat peibutist. Enam kui 60 protsenti kogu kontserni landitoodangust valmib Eesti suvepealinnas, ülejäänud Iirimaal, rääkis Rapala Eesti tehase juht Rauno Rantanen 2004. aasta septembris Äripäevale.

Rapala on Helsingi börsil noteeritud alates 1998. aasta lõpust. Eestis alustas Rapala kõva kehaga lantide tootmist 1997. aastal.

Hetkel kuum