Ansip: teretulnud rahunemine tarbimise kasvus

Aili Sandre 07. jaanuar 2008, 13:05

Ütlemisi tänastest, 7. jaanuari
ajalehtedest.

"Käibemaksu pisut nõrgema laekumise taga võib näha teretulnud rahunemist sisetarbimise kasvus," peaminister Andrus Ansip, Äripäev.

"Kokkuvõtvalt võib arvata, et 2007. aasta lõppes Eesti valitsussektorile ligikaudu seitsmemiljardilise ülejäägiga, mis eeldatavalt kuulub jällegi Euroopa Liidu viie parima tulemuse hulka," peaminister Andrus Ansip, Äripäev.

"Kui võrrelda varasema ajaga, siis jah, on kasv väiksem, kuid tulemus on endiselt hea. Varem oli lihtsalt ülihea," Tallinna Kaubamaja juht Raul Puusepp jaekaubanduse kasvust, Äripäev.

"Prügifirma autojuht pole küll see isik, kel oleks õigus ja piisav kompetents määrata, kui suur tohib mingi jäätmeliigi kontsentratsioon segajäätmetes olla," Cleanaway tegevdirektor Argo Luude, Äripäev.

"Oluline on mõista, et koos sorteerimata jäätmetega visatakse prügikasti arvestatav osa oma sissetulekutest," Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš, Äripäev.

"Kui kiiret ei ole, pannakse objekt tavaliselt kõrgema hinnaga müüki ning oodatakse, et ehk aja jooksul leidub ka ostja," Uuus Maa Kinnisvara konsultant Eve Kaunis, vastates küsimusele, kuidas kujuneb kinnisvara hind, Äripäev.

"Kui keegi ütleb, et tal maks valutab, siis see hakkabki valutama. Tuleb sporti teha ja kõik on korras," ASi Betoonimeister juhataja Kalle Suitslepp, lükates ümber väiteid materjalituru krahhist, Äripäev.

"Kui teeme Tallinna-Tartu maanteele kas või neli rahakogumispunkti, elimineerime suure osa niigi napist liiklusest ja kukutame selle rahastamisplaani kohe läbi," maanteeameti peadirektor Riho Sõrmus, Postimees.

"Ma muidugi ei saa kõikidest sõnadest aru, ehkki need on mu enda kirjutatud, kuid lauljad on väga head," muusikalilooja Tim Rice, vaadanud ära oma "Chessi" Eesti versiooni, Postimees.

"Kui osas pealinna koolides ringi käia, siis tuleb nutt peale ja enda last sellisesse kooli saata ei tahaks," Tallinna finantsjuht Katrin Kendra, Postimees.

"/- - -/ Mikumärdi Jooramil lõikab teatavasti ju nagu kreissaega hinges, kui naabril paremini läheb. Paradoksina läks kogu aeg paremini küll kaebajail, sest poole tuhandekroonistest piletihindadest ja miljonitesse ulatuvast tulust ei või viieprotsendilised vennikesed ju unistadagi. Kuid muidugi, ahvatlus riigilt veel miljon juurde ampsata oli suur," endine kultuuriminister Jaak Allik kultuuriürituste käibemaksustamisest ja maksusoodustusest, Postimees.

"PISA-testi andmeil ei ole sotsiaalne ebavõrdsus Eestis oluliselt kooliõpingute tulemusi mõjutanud," politoloog Ivi Masso (teatavasti olid Eesti koolinoored ses Soome järel teisel kohal, edestades isegi selliseid riike nagu Rootsi, Norra), Eesti Päevaleht.

"/- - -/ kui riigikohus juhtuks näiteks tõlgendama, et "rahvuslik" tähendab ainult asju, nagu Mulgi kuub ja Seto sõlg, siis erastame maavarad Äripäeva rikaste edetabeli järgi," Euroopa Parlamendi liige Andres Tarand (SDE), kelle arvates on valitsus sõitnud põlevkivi kasutamisega üle parlamendi, rikkudes põhiseadust, mistõttu oleks vajalik juba riigikohtu lahendit, Eesti Päevaleht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2008, 13:05
Otsi:

Ava täpsem otsing