Tallinn kasseeris mullu 35,5 miljonit reklaamimaksu

Agnes Ojala 08. jaanuar 2008, 13:53

Mullu laekus Tallinna linnakassasse 35,5
miljonit krooni, mis on 5,2 miljonit ehk 17% enam kui 2006. aastal.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul tuleb ette, et reklaamimaks jääb ettevõttel maksmata teadmatusest, kuid numbrid näitavad olukorra paranemist ning selles suhtes oli 2007. aasta rekordaasta, teatas linna pressiteenistus.

"Reklaamimaksu tuleb maksta iga õue riputatud reklaamteate eest, aga samas kui reklaamlause on kaupluse vitriinaknal ja paistab läbi klaasi, siis selle eest tasu ei küsita," märkis Mutli.

Kui 2006. aastal oli reklaamimaksudeklaratsioone 5548, siis 2007 juba 6546, ehk 1000 deklaratsiooni rohkem.

"Hea uudis on aga see, et uuest aastast on reklaamimaksust vabastatud ettevõtte või selle omaniku logo või nimega lipud, mida eksponeeritakse kinnisasjal, kus ettevõte või selle omanik tegutseb. Selle tulemusena peaks Tallinna linnapilt heisatud lippude näol kaunimaks muutuma," lisas Mutli. "Teistes Euroopa riikide linnades on linnapildis näha nii rahvus- kui logolippe. Nüüd kui Tallinn on saanud Euroopa kultuuripealinnaks 2011, võiksime astuda samme selle poole, et saada euroopalikumaks pealinnaks ka lipukultuuri osas."

Linnavolikogu määruse eelnõu kohaselt oleks reklaamimaksust vabastatud need lipud, mis vastavad teatud kriteeriumitele. Näiteks peab lippudel olema eksponeeritud ettevõtte või selle omaniku logo ja/või nimi. Juhul kui lipul eksponeeritakse lisaks eelpooltoodule ka muud, ei kuulu maksuvabastus kohaldamisele. Ühtlasi peavad lipud olema eksponeeritud kinnisasjal, kus ettevõte või selle omanik tegutseb.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2008, 13:52
Otsi:

Ava täpsem otsing