Rahulolematud Briti patsiendid annavad arstile peksa

10. jaanuar 2008, 17:50

Möödunud aastal kannatas iga kolmas
Suurbritannia arst füüsilist vägivalda või patsiendipoolsete solvangute all,
selgus British Medical Associationi (BMA) küsitlusest.

BBC teatas, et 591 küsitletud arstist ründas ärritunud patsient iga kümnendat. Vihased patsiendid peksid arsti rusikatega, lõid jalaga, sülitasid arstile näkku ning hammustasid. 5% rünnaku ohvriks langenud arstidest sai tõsiseid vigastusi. Iga kolmas avastas aga oma kehalt sinikaid ning marrastusi.

Patsiendid ründasid rohkem naisarste ja noori spetsialiste, näitas küsitlus. Arstide endi arvates ei jäänud patsiendid rahule meditsiinilise teeninduse kvaliteediga. Nad olid eelnevalt ära seisnud pika järjekorra või keeldus arst küsitud retsepti välja kirjutamast.

Võrreldes 2003. aastal tehtud analoogse küsitlusega olid füüsilised ründed kaks korda sagenenud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2008, 17:50
Otsi:

Ava täpsem otsing