Romet Kreek • 14. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Poolas algas karusõit

Poola aktsiaturu kohta võib öelda eilsest alates karuturg. Murdepunktiks sai WIG20 indeksi puhul tipust 20 protsendine kukkumine 12 kuulise perioodi jooksul, mida peetakse rahvusvaheliselt karuturu definitsiooniks.

Poola eliitindeks WIG20 langes eile 2,6 protsenti, 3127,46 punktile. Indeksi tipp oli 29. oktoobril.

Orleni aktsia hind langes 3,9 protsenti, 48,56 zlotile. UBSi analüütik, kes varem suhtus Kesk-Euroopa suurimasse naftarafineerijasse neutraalselt, andis aktsiale müügisoovituse. Ühtlasi langetas ta aktsia hinnasihti 8,8 protsendi võrra 52 zlotile. Telekomunikacja Polska aktsia hind langes 3,7 protsenti, 21,82 zlotile. Riigi suuruselt teise panga PKO Bank Polski aktsia hind langes 2,4 protsenti, 45,10 zlotile.

Ehki pikaajaliselt võiksid pakkuda Kesk-ja Ida-Euroopa turud elatustaseme lähenemise teel Lääne-Euroopale ka aktsiaturgudele häid investeerimisvõimalusi, tuleb turgudel aegajalt ette tagasilööke. Väga harva on tagasilöögid iseäranis valusad, nagu näiteks toonasel (ja ka praegusel), Aasia buumi lõppedes 1997-1998. aastal. Poola turg on viimase viie aastaga pakkunud kehvemat tootlust, kui Tallinn.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt