USA keskpanga intressikärbete vastu oli üks komitee liige

23. jaanuar 2008, 13:04

Esmaspäeval toimunud Föderaalreservi
Vabaturu Komitee erakorralisel koosolekul hääletas intressikärbete vastu üks
liige, kirjutas The Wall Street Journal.

Algselt järgmisel nädalal toimuval korralisele koosolekule plaanitud intressikärpe otsuse muutis keskpanga juht Ben Bernanke ära pärast seda, kui esmaspäeval toimus maailma börsidel suur kukkumine. Ehkki USAs oli pühade tõttu puhkepäev, otsusta Bernanke pärast nõupidamist New Yorgi Föderaalpanga presidendi Timothy Geitneri ning asepresidendi Donald Kohniga kokku kutsuda videokonverents. Kuna intresside langetamine oli tegelikult selge juba varem, oli koosoleku põhiküsimuseks, kas seda teha koheselt.

Ainsaks otsuse vastu hääletajaks oli St Luis Föderaalpanga president William Poole. Üks nõukogu liige, Frederic Mishkin, oli suusatamas ning ei saanud turvaliselt videokonverentsil osaleda, kirjutas majandusleht.

Enne intressikärpe avalikustamist andis Föderaalreserv oma otsusest teada Jaapani, Suurbritannia, Kanada ja Euroopa Keskpankadele. Ainsaks, kes järgis Föderaalreservi eeskuju, oli Kanada keskpank, kes kärpis baasintressi veerandi protsendipunkti võrra.

USA Föderaalreservi Vabaturu Komitee, mis määrab keskpanga baasintressid, koosneb 12 liikmest. Komitee järgmine koosolek toimub 29. kuni 30. jaanuaril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2008, 13:04
Otsi:

Ava täpsem otsing