24. jaanuar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Talvepäeval toas ja õues

Ärkamine pimedas on inimesele loomuvastane ja seepärast on vaja talvehommikutel meie organismile õrnemat suhtumist. Hea on olla moekas kohe, kui teadvusele tuled. Olgu väljas lörts või suusailm, aitab stiilselt üles tõusta Tokyoflashi ShinShoku kell, mille pealt alguses küll aega välja ei loe, aga lõpuks käib ka äratuse sisselülitamine viie sekundiga.

Lörtsiga hommikul jooksma minna on liigne kangelaslikkus. Et ka kodus keha vormis hoida, tuleb alustada kiire võimlemisega või hüpata näiteks sada korda hüppenööriga. Lõbus oleks seda teha muidugi, kui nööri ennast ei oleks, nagu Hammacher Schlemmeri hüpitsal. Kui tahad teha sada hüpet, sisestad antud arvu ning kui kõik tehtud on, kuuled hoiatust - ära rohkem hüppa!

Puhkepäev võiks jätkuda rahulikumalt ja kui ei ole muud teha, võib üritada lahendada maailma kõige keerulisemat kerakujulist ISISe puslet. Iga mudel on erinev ning ainult ühe õige lahendusega. Kui pärast pikki harutamisnädalaid lõpuks õige kombinatsioon kätte tuleb, saab interneti kaudu endale auhinna. See aga ei ole mingi väike meene, vaid tuhandeid kroone väärt kingitus.

Ilusa ilma puhul siiski ei peaks tuppa jääma, vaid tasuks väljas kultuurselt aega veeta. Oma õuel on lihtne, kuid kodunt kaugemale minnes ei saa kindel olla, et wifi on õhus alati ning kaasavõetud sülearvuti võib hoopis koormaks kujuneda. Nüüd võib levimure jätta Synteci kottide hooleks, millele on peale pandud wifi-leidja. Seega ei pea veidralt sammudes laptop'iga mööda hoovi enam käima, vaid lihtsalt hoidma silmad kotil, et leida koht, kus lugeda e-kirju ja vaadata uudised. Ei ole puhkust ilma tööta, hea, kui keegi sellele on mõelnud.

Talvise õues ajaveetmisega jätkates ei peaks aksessuaaride osas mööda minema Venomi Switchboardist. Edev Soome kelk püüab teiste sõitjate pilke, kuna ei meenuta ei suuski ega lumelauda, vaid midagi vahepealset. Spetsiaalselt trikkide jaoks tehtud talvevahend näeb välja pisut nagu suuskadel tõukeratas, aga tegelikult on see professionaalne sõiduk mäest alla jõudmiseks, half-pipe'is või rail'il. Samuti on sellega lihtne tulla Eesti meistriks, kuna harrastajaid on piisavalt vähe.

Erki Tammemäe kirjutab blogi "Materialist - asjade kultus" materialist.netikuller.ee/

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt