Saue meer teenib rohkem kui Tallinna linnapea

Mariliis Pinn 20. veebruar 2008, 07:31

Kui jagada linnapea palk linnaelanike
arvuga, siis maksaksid sauekad iga kuu oma valitsemise eest 6,8 krooni,
pealinlased pääsevad aga 0,1 krooniga. Saue meerist teenivad rohkem vaid Tartu
ja Pärnu juhid.

Arvestades elanike arvu ja linna eelarvet, mis on Tallinnal ligi 64 korda suurem kui Sauel, elab pealinna juht Edgar Savisaar Saue kolleegi Orm Valtsoniga võrreldes suisa näljapajukil – Savisaare palk tõusis selle aasta algul 49 000 kroonini, kirjutas Postimees.ee. Sellele lisandub küll ka SA Tallinn 2011 nõukogu esimehe tasu 6525 krooni.

8376 elanikuga Saue linna volikogu otsustas aga jaanuari lõpus, et linnapea Valtsoni astmepalgaks saab 36 450 krooni kuus, millele lisandub esindustasuna 20% astmepalgast kuus ja teenistusaastate eest veel 15% astmepalgast kuus. Valtsonile makstakse puhkusetoetust ühe kuu astmepalga ulatuses ja ametiautost loobumise hüvitist 8000 krooni kuus. Kokku 57 207 krooni kuus.

Rahakott paisub märtsi algusest ka Tartu linnajuhtidel. Abilinnapea Margus Hansoni palk võib tõusta seoses keskmise palga tõusuga peaaegu 70 000 kroonini. Tartu linnapea Urmas Kruuse teeniks koos lisatasuga 59 063 krooni.

Kõrgeimat linnajuhtimise tasu teenib Pärnu linnapea Mart Viisitamm. Kui jagada ka Pärnu ja Tartu linna juhtide palk linna elanike arvuga, siis maksab iga tartlane enda valitsemise eest 0,5 ja iga pärnakas 1,4 krooni kuus.

Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi palk kuulub omavalitsusjuhtide esiviisikusse. Solovjov põhjendas, et Kohtla-Järve kuus linnaosa asuvad üksteisest kohati 42 kilomeetri kaugusel. «Kui võtta seda arvesse, vaadata teiste omavalitsusjuhtide palku, siis võib arvata, et minu palk on üks väikseim,» leidis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2008, 07:31
Otsi:

Ava täpsem otsing