Ralf-Martin Soe • 13. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Ossipenkole jääb Eesti väikeseks

Peale selle, et Ida-Virumaa kohalikuks kuningaks peetav Nikolai Ossipenko pumpab veelgi enam kommunaalteenuste eest raha Eesti idapiirkonna linnadest, kombib mees järjest aktiivsemalt Vene turgu.

"Minu teada on ta Pihkvas kindlalt. Juba aasta jagu koristab seal teid," ütles Jõhvi linnavolikogu liige Kalev Naur, kes istub volikogus koos Ossipenkoga. Viimase Venemaaga seotud huvist oli teadlik ka Jõhvi suurärimees Allan Mänd. "Olen kuulnud, et ta tegutseb Pihkvas ja üritab ka Kingissepas," ütles kinnisvaraarendajast Mänd.

Järelepärimine Pihkva linnast viis aga Vene bürokraatia hambusse. Sealt ei õnnestunud telefonitsi selgust saada.

"Mul ei ole Venemaal mingit äri," ütles Ossipenko ise. Kohalikud aga räägivad, et kommunaalärimees sõidab Venemaale umbes korra nädalas.

Peale selle tegutseb Ossipenkole kuuluva ettevõtte AS Heakorraldus juht Vladimir Kaštan Venemaa Slantsõ linnas. Slantsõ kommunaalmajanduse spetsialisti Vjatšeslav Grišakovi sõnul sõlmis mullu linn Venemaal registreeritud firmaga Dorroz OOO kolmeaastase lepingu. Ametniku sõnul on Dorrozega seotud Eestis elav Vladimir Kaštan.

"Praegu on veel liiga vara rääkida töö tulemustest, kuid firmal on kaugeleulatuvad plaanid," ütles vene ametnik. Konkreetseid summasid Grišakov ei nimetanud, öeldes, et neid tuleks täpsustada linnamajanduse halduskomitee esimehega. Temaga ei õnnestunud Äripäeval ühendust saada.

Igatahes töötab Vladimir Kaštan Ossipenko heaks, kuigi pole teada, kellele kuulub ettevõte Dorroz, kuna Venemaal on omanikud justkui ärisaladus.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt