Ossipenko võitis ainsa osalejana Kohtla-Järve suurhanke

19. september 2009, 11:28

Kohtla-Järve linn sõlmib järgnevaks neljaks
aastaks taas tänavate ja haljasalade hoolduse lepingu Nikolai Ossipenkole
kuuluva ASiga N V ja maksab selle eest 229 miljonit krooni.

Kuigi juba aasta alguses väljakuulutatud hanke dokumendid võtsid välja viis firmat, laekus tähtajaks linnavalitsuse konkursikomisjoni lauale vaid üks pakkumine - ASilt N V, kes on Kohtla-Järve tänavate hooldamisega tegelnud juba viimased kümme aastat, kirjutas Põhjarannik.

Linnapea Jevgeni Solovjovi sõnul ei ole linnal N V uue pakkumise pärast põhjust nuriseda. "Kartsime hullemat, ent laias laastus peame teede hooldusele kulutama sama palju raha kui eelnenud aastatel," ütles ta.

Kohtla-Järve teede hoolduse hanke vastu huvi tundnud Tänavapuhastuse ASi juhatuse liige Vello Kink lausus, et nad loobusid pakkumise tegemisest, kuna linnavalitsus ei suutnud korduvatele päringutele vaatamata esitada selgelt ja üheselt arusaadavaid konkursi tingimusi. Kink oli seda meelt, et linnavalitsuse tegevus pärssis konkurentsi. "Ma ei söandaks väita, et see hange oli teadlikult suunatud ühele konkreetsele pakkujale, ent kuna lõpuks loobusid ka kõik teised firmad peale ühe hankel osalemisest, siis see viitab sellele, et linnavõimud ei olnudki justkui huvitatud sellest, et pakkumisi oleks tulnud rohkem kui üks," arvas ta ja leidis, et võitja pakkumine oli liiga kõrge.

Nikolai Ossipenko avaldas konkurentide puudumise üle imestust. "Kui sain teada, et olen ainus osaleja, mõtlesin, et äkki teen midagi valesti, et sel hankel osalen," ütles ta. Tema sõnul oli tema hinnapakkumine üsna piiripealne, et kulud katta. Ossipenko hinnangul ei ole jutud hanke tingimuste ebamäärasuse kohta tõsiseltvõetavad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2009, 11:28
Otsi:

Ava täpsem otsing