Hannes Astok õpetab aafriklastele e-riiki

Mariliis Pinn 14. aprill 2008, 08:09

Riigikogu reformierakondlasest saadik
Hannes Astok lendab homme õhtul Lääne-Aafrikasse Ghanasse, et aidata seal
asutada elektroonilise valitsemise akadeemiat.

Rahvasaadik Hannes Astoki töölähetus algab kolmapäeval, 16. aprillil ning kestab reedeni, ta osaleb Ghana pealinnas Accras Lääne-Aafrika e-valitsemise akadeemia asutamise töörühma koosolekul, kirjutas SL Õhtuleht. "See on organisatsiooni asutamist ette valmistav kohtumine. Akadeemia asutavad ikkagi riigid ja fondid ise, väljastpoolt tulnud annavad vaid õpetust ja suuniseid," seletas Astok.

Kes tasub reisi- ja majutuskulud? "Vastuvõtja ehk Sorose Fond Aafrikas. Korraldajad pöördusid Eesti poole, et kas teil on kedagi välja pakkuda," selgitab Astok, et valiti teda kui Eesti-Aafrika parlamendirühma liiget. Ka oli ta enne riigikogusse valimist E-riigi Akadeemia (2002. aastal asutatud mittetulunduslik infoühiskonna arendus- ja analüüsikeskus) kohaliku e-valitsemise programmi direktor.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2008, 13:27
Otsi:

Ava täpsem otsing