LHV: Eesti Telekomi hinnatase on soodne

23. aprill 2008, 15:58

LHV ootas Eesti Telekomi esimese kvartali
käibeks veidi suuremat numbrit, ent samas olid kulutused madalamad ning seetõttu
ületas kasumlikkus LHV ootusi.

"Soovitame investoritel aktsiaid osta, kuna peame praegust hinnataset soodsaks," ütles LHV analüütik Henri Adams. "Telekomisektor on raskemates majandustingimustes olnud traditsiooniliselt kaitsev ning selline, kuhu varasid liigutatakse."

"Vaadates viimase aasta börsi liikumist, näeme, et samal ajal kui Tallina börsi indeks on langenud 34%, on Eesti Telekomi aktsia hind odavnenud vaid 6%," rõhutas Adamas. "Üldise turu nõrkuse taustal on püsitud väga tugevana."

Adams märkis, et praeguses olukorras, kus maailmamajandusel ei lähe väga hästi, tasub enda investeerimisportfellis omada stabiilseid suurettevõtteid, kes pakuvad head dividenditootlust. "Balti riikidest soovitame mõlemat Telekomi nii Eesti kui ka Leedu. LHV aktsiasoovitus Eesti Telekomile on „akumuleeri“.

Veidi murelikuks teeb aga Adamsi käibe langus, sest müügitulu oli 0,8% madalam võrreldes aastatagusega. "Samas seda kompenseerib kasumlikkuse tõus, mis väljendus kõrgemates marginaalides ning ka kasumireal ehk väiksema müügitulu juures suudeti näidata kasumikasvu," tõdes Adams.

Edasiste perspektiivide kohta arvas Adams, et kuna Eesti Telekom tegutseb juba suhteliselt väljaarenenud turul ning on ka turuliider, siis on kasvu selle võrra raskem saavutada. Samas tehnoloogia pidev areng ning uued huvitavad tooted loovad eeldused müügimahtude suurenemiseks. "Hetkel tundub Eestis veel lapsekingades olevat näiteks mobiilse andmeside teenus (interneti kasutamine mobiiliga) - mahud on aga jõudsalt kasvamas. Samuti on üldine trend just erinevate pakettlahenduste ning kuutasuga toodete suunas (näiteks Elioni kolmikpakett), mis mõnevõrra survestab kasumlikkust, kuid on kliendisõbralikum ning aitab suurendada teenuste läbimüüki," rääkis Adams.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2008, 13:41
Otsi:

Ava täpsem otsing