Paet: energiatööstus võib liikuda kolmandatesse riikidesse

12. mai 2008, 18:32

Täna Ateenas toimunud kohtumisel Kreeka
välisminister Dora Bakoyannisega viitas Eesti välisminister Urmas Paet
vajadusele säilitada majanduse konkurentsivõime ning pööras tähelepanu
energiatööstuse võimalikule liikumisele kolmandatesse riikidesse.

„Siseturul ei tohi lasta tekkida ebaausal konkurentsil,” ütles Paet välisministeeriumi pressiteates. „Juhul kui Euroopa Liidu energiatootjad peavad tulevikus ostma kogu oma CO2 kvoodi oksjonilt, samas kui kolmandate riikide tootjatel selline kohustus puudub, on nende toodangul ebaaus konkurentsieelis,” nentis välisminister.

Eesti-Kreeka kahepoolsetest suhetest rääkides leidsid ministrid, et erinevate ärivaldkondade hulgas pakub mõlemale poolele huvi kindlasti turismiarendus. Välisminister Paeti sõnul on Kreeka juba pikka aega olnud eestlaste hulgas üks hinnatumaid puhkusepiirkondi, kuid kreeklaste huvi Eesti vastu on seni olnud vähene.

Eesti ja Kreeka on alla kirjutanud topeltmaksustamise vältimise ja maksustamisest hoidumise tõkestamise lepingu ning minister Paet avaldas lootust, et leping võiks jõustuda järgmise aasta algusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 11:53
Otsi:

Ava täpsem otsing