Aasta algusest on naistel raskem tööd leida

Mariliis Pinn 14. mai 2008, 09:24

Tänavu I kvartalis oli töötuse määr 4,2%,
teatas statistikaamet. Naiste töötus oli suurem kui aasta tagasi samal ajal.

Eelmisel aastal vähenes töötus järjepidevalt — kui I kvartalis oli töötuse määr 5,3%, siis aasta lõpus langes see 4,1%-ni. Tänavu I kvartalis jätkus töötuse vähenemise tendents ainult meeste seas, naiste olukord tööturul halvenes. Naiste töötuse määr kerkis I kvartalis 4,8%-ni ja oli meeste tööpuudusest suurem. Töö leidmisega oli raskusi eelkõige mitte-eestlastest naistel, kelle töötuse määr kasvas I kvartalis 8,6%-ni.

2008. aasta alguses vähenes pikaajalise töötuse osatähtsus, sest uusi töötuid tuli juurde. Kui eelmise aasta alguses oli üle poole töötutest otsinud tööd aasta või kauem, siis tänavu I kvartalis vähenes pikaajalise töötuse osatähtsus 38%-ni.

I kvartalis oli 15–74-aastasi tööga hõivatuid 657 000, töötuid 29 000 ja mitteaktiivseid (õppijad, pensionärid, kodused jt) 358 000. Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes oli hõivatuid 10 000 võrra rohkem. Tööhõive kasvas nii töötuse kui ka mitteaktiivsuse vähenemise tõttu. Sealjuures kasvas ainult hõivatud meeste arv, hõivatud naiste arv kahanes.

Töötuse määr on töötute osatähtsus hõivatute ja töötute summas. Hinnangud põhinevad tööjõu-uuringu andmetel, mida Statistikaamet korraldab 1995. aastast. Igas kvartalis osaleb uuringus 5000 inimest. Tööjõu-uuringut korraldavad statistikaorganisatsioonid harmoneeritud metoodika alusel kõigis Euroopa Liidu riikides.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2008, 20:43
Otsi:

Ava täpsem otsing