Eesti Ehitus ostis tüki teedeehitusmasinate firmast

Mariliis Pinn 19. mai 2008, 14:09

Teedeehitus- ja mullatöömasinate rendiga
tegeleva firma OÜ Kaurits eraisikust omanik müüs oma osaluse Eesti Ehituse
tütarettevõttele Aspi.

19. mail 2008 sõlmisid AS Aspi ja OÜ Kaurits eraisikust osanik 14% osaluse müügilepingu, mille tulemusel suuredab Aspi oma osaluse OÜs Kaurits 66%ni. Osade omandiõigus läheb lepingu kohaselt üle 20. mail, teatas Eesti Ehitus börsile. Omanikku vahetava osa nimiväärtus on 840 000 krooni.

OÜ Kaurits tegeleb on teedeehitus- ja mullatöömasinate rendiga, samuti ehitab alltöövõtu korras infrastruktuuri. Eesti Ehitus tahab kasvatada mõju ehitusseadmete renditurul, kuid tehing ei avalda olulist mõju Eesti Ehitusele kui kontsernile ega ole käsitletav olulise osaluse omandamisena.

AS Eesti Ehituse kontserni kuuluvad ettevõtted on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule Eestis, Lätis, Leedus ja Ukrainas. Kontserni 2007. aasta konsolideeritud müügitulu oli 3,8 miljardit krooni (240 miljonit eurot) ja konsolideeritud puhaskasum 290 miljonit krooni (19 miljonit eurot). AS Eesti Ehitus kontsern annab tööd rohkem kui 1100 inimesele. Alates 18. maist on kontserni emaettevõtte aktsiad noteeritud NASDAQ OMX Tallinna Börsi põhinimekirjas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2008, 14:12
Otsi:

Ava täpsem otsing