Saku: enne läheb Jumala päike looja, kui A. Le Coq suurimaks saab

Annika Matson 28. mai 2008, 13:31

Saku Õlletehase finantsdirektor Inga Kuusik
ütles aripaev.ee küsimusele, millal saab A. Le Coqist Eesti suurim õllefirma,
vastates, et enne läheb Jumala päike looja.

"Enne läheb Jumala päike looja, kui Lutsu tsiteerida. Suurimaks õlletootjaks jääb see, kellele on pikemad traditsioonid ja kvaliteetsem õlu. Ja selleks jääb ikkagi Saku," oli Kuusiku kommentaar.

Päringule, mida ootab Saku tulevikult, kui laod on suhteliselt kaupa täis ning Tallinna linn kehtestanud piirangud õlle müügile, vastas ta, et nii sisseostu- kui ka tootmistsükkel on Sakus korraldatud kõige ratsionaalsemal viisil. "Seetõttu pole karta, et meil poleks kaupa kuskile panna. Valmistudes hooajaks on ka laoseisu vaja suurendada," möönis ta. Lisaks õllede müügi kasvutrendile näitab tema sõnul tõusu ka kõikide teiste jookide müük. Müügipiirangud ei puuduta mittealkohoolseid jooke, mis on ettevõtte teine oluline tootekategooria. "Saku ootab edasist müügimahtude kasvu ning suure suvehooaja algust. Praegu on näha, et meie ettevalmistused on igati õigustatud," oli juht optimistlik.

Esimeses kvartalis kasvasid Saku Õlletehase tööjõukulud 15 protsenti. Aasta ennustuse kohta küsides, vastas Kuusik, et ettevõtte tööjõukulude kasv on olnud kooskõlas kogu Eestis valitseva trendiga. "Olukorda, kus tööjõudu on keeruline leida ja kulutused sellele kasvaksid, muudab majanduse jahenemine," märkis ta.

Esimeses kvartalis langes Saku Õlletehase maksude-eelne kasum 16%. Kogu jooksva aasta kasumi langust juht prognoosida ei soovinud. "Ei saa oma positiivseid ootusi teiega jagada, kuna oleme börsiettevõte," ütles ta vaid.

Loe Äripäeva toimetaja blogisissekannet Saku teemal!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2008, 20:11
Otsi:

Ava täpsem otsing