A. Le Coq’il vähenes siidri müük 8%

13. oktoober 2008, 20:11

Joogitootja A. Le Coq’il vähenes seoses sel
aastal toimunud alkoholiaktsiisi tõusuga siidri ja long drinkide müük
võrreldes eelmise aastaga 8%.

Kogumüük ulatus 9 kuuga üle 99 miljoni liitri, millest ligi 82,5 miljonit liitrit moodustas sisemaa müük. Ettevõtte nii sisemaa müük kui eksport vähenesid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 7%, teatas ettevõte.

„Sel aastal toimunud alkoholiaktsiisi tõus on siidri ja long drinkide müüki vähendanud võrreldes eelmise aastaga 8%,“ ütles A. Le Coq’i juht Tarmo Noop ning lisas, et tervikuna on müügimahtude languse taga kehva ilmaga suvi ning majanduslangusest tingitud ostude vähenemine.

Ettevõtte juhi sõnul on ettevõtte 9 kuu kogumüügis võrreldes eelmise aastaga jäänud samale tasemele õlle müük, mis on tingitud turuosa tõusust. „Olgugi, et õlleturg tervikuna kahanes 6,7% , suutsime meie säilitada oma varasema müügitaseme ning peame seda antud turusituatsiooni silmas pidades heaks tulemuseks,“ kommenteeris Noop, lisades, et samale müügitasemele jäi ka mahlade tootegrupp.

A. Le Coq on Eesti suurim joogitootja, kelle toodete sortimendis on 10 tootegruppi, neist suurimad on õlu, vesi, mahl ja karastusjook. A. Le Coq’i olulisemateks brändideks on A. Le Coq, Fizz, Aura ja Limonaad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2008, 20:11
Otsi:

Ava täpsem otsing