Euroopa Liit võib rahakraanid peagi kinni keerata

29. mai 2008, 08:29

Aastal 2014 ei mahu Eesti tõenäoselt enam
riikide hulka, kes saab kopsakat abi Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Raha äralangemise põhjus seisneb tõigas, et võrreldes euroliidu keskmisega on Eesti statistiliselt juba liiga rikas. Ühtekuuluvusfondi abi on määratud põhiliselt riikidele, kelle rahvuslik kogutoodang jääb alla 75 protsendi Euroopa Liidu keskmist taset, kirjutas Eesti Ekspress.

Rahandusministeeriumi välissuhete asekantsleri Kalle Killari sõnul on Eesti kogutoodangu tase juba praegu umbes 73-74 protsendi juures Euroopa Liidu keskmisest (Eurostati prognoos 2008. aasta kohta on siiski 71 protsenti - EE).

Üle 75 protsendi kerkib Eesti ilmselt lähiaastate jooksul - siin avaldab mõju näiteks ka Horvaatia tõenäoline liitumine, mis ELi keskmist alla kisub.
Samas rääkis europarlamendi saadik ¬Tunne Kelam (IRL) hiljuti Brüsselis ajakirjanikele, et Eesti ametnikud on juba teatanud Euroopa Liidu esindajaile, et Eesti võib üleminekulahenduse küsimisest ka loobuda, mispuhul Eesti ei soovi pärast ettenähtud piiri ületamist Ühtekuuluvusfondist enam üldse raha saada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2008, 16:50
Otsi:

Ava täpsem otsing