Scania juht: 400 000kroonine juhi kuupalk – miks mitte!?

27. juuni 2008, 13:40

Scania Eesti Asi tegevjuht Janno Karu
ütles, et 400 000kroonine juhi kuupalk on küll suur, kui aga
juht adekvaatses suuruses firmale väärtust juurde annab, siis miks
mitte.

„Sõltub ikkagi firma suurusest ja kasumist. Euroopas on tipp-juhtide palgad seinast seina ning olen kohanud ka suuremaid kuupalkasid,“ vastas Karu tänasele päevaküsimusele, kas 400 000kroonine börsifirma juhi kuine töötasu on ülekuldamine.

„Eestis on see suur number, kui aga juht on pädev ning adekvaatses suuruses firmale väärtust juurde annab, siis miks mitte,“ sõnas ta ja lisas, et juhtide kuupalk on ikkagi firma otsus, kus kõik omanikud ütlevad sõna sekka ning tema ei tahaks siin kohut mõista.

„Kui on väikeettevõte ning kasum väike, siis selline number ei õigusta ennast,“ ütles Karu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. July 2008, 08:33
Otsi:

Ava täpsem otsing