Kallas: maksude vähendamine on justkui imerohuks majandusele

03. juuli 2008, 11:38

Euroopa Komisjoni aseesimehe Siim Kallase
sõnul peetakse maksude vähendamist majanduse parandamisel justkui
imerohuks.

„Kui majanduses miskit juhtub, siis kõik ministeeriumid on surve all, et kuna on majandusraskused, siis vähendame makse. See on justkui imerohuks kõigi majandusraskuste parandamisel. Maksuteema on hetkel kuum,“ lausus Siim Kallas „Progressiivse maksupoliitika ja sotsiaalse kindlustatuse tagamise“ ümarlaual eile.

„Euroopa Liidus on maksumäär kõrge, üldine maksukoormus on kõrge. Jaapanis ja USAs on see 10-18% madalam. ELi liikmesriikide vahed pole aga nii suured. Kõige suurem maksukoormus on Taanis, Belgias, Soomes ja Rootsis, kuid kellelgi neist pole see 50% SKP-st,“ lausus Kallas.

Madalaim maksukoormus on Kallase sõnul Rumeenial, Eestis on see 31% SKP-st. Tema sõnul põhjustavad maksud ka tülisid ja vaidlusi liikmesriikide vahel. „Eriti aktsiis ja toit, siin on liikmesriikide vahel hõõrumisi olnud,“ märkis Kallas.

„Schröder (Endine Saksamaa liidukantsler, praegu Gazpromi tütarettevõtte nõukogu juhtiv Gerhard Schröder - toim.) süüdistas mind ja Ansipit dumpingus näiteks, kuid Ansip tõi siis välja, et me kogume enam ettevõtte tulumaksu kui Saksamaa,“ lisas Kallas.

2007. aastal alustati ELi liikmesriikide vastu Kallase sõnul 475 maksusätete rikkumismenetlust. “Bensiinihinnad on tõusnud, ka maksudega saab seda reguleerida, kuid mida me ette võtame? Alati on võimalik makse vähendada, kuid samas on võimalus seda raha ka mujal kasutada,“ märkis Kallas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. August 2008, 07:49
Otsi:

Ava täpsem otsing