BÖRS: Aasias plussis panga- ja teraseaktsiad

10. juuli 2008, 10:00

Aasias kustutasid varasemad langused
terasetootjad, kui Nippon Steel tõstis hindu. Kookmin Bank, kes võib osta
tagasi aktsiaid, aitas tõusule pangaaktsiad.

Maailma suuruselt teine terasetootja Nippon Steel teatas, et tõstab mõned hinnad 15 protsenti kõrgemale. Aktsia hind kerkis teate peale 3,3 protsenti. JFE Holdingu, maailma suuruselt kolmanda terasetootja aktsia hinnale lisandus 3 protsenti.

Lõuna-Korea suurim pank Kookmin teatas, et võib osta tagasi kuni 2 miljardi dollari eest aktsiaid ning võtta tarvitusele meetmeid, et toetada aktsia hinda. Suurpanga aktsia hind tõusis teate peale 4,1 protsenti.

Elektroonikatootja Samsung vedas langust tehnoloogiaaktsiate seas. Aktsia hind kukkus 2,6 protsenti, 560 000 wonini. Austraalia juhtiv investeerimispank Macquarie Group kärpis Samsungi aktsia hinnasihti 11 protsendi võrra, 580 000 wonini. USAs vedasid tehnoloogiaaktsiad langusesse kiibitootja Intel ja võrguseadmete tootja Cisco, kui analüütikud prognoosisid müüginumbrite kahanemist aeglustuvas majanduskeskkonnas.

Analüütikuile valmistavad heameelt terasetootjad, kes pakuvad hindu tõstes lühiajalist kergendust. Samuti on analüütikute arvates positiivsed aktsiate tagasiostud, kuna nad pakuvad mõningast toetust.

Jaapani Nikkei 225 lisas 0,1 protsenti, indeks kerkis börsi sulgemisel tasemeni 13 067,21 punkti. Kohaliku aja järgi kella 12:30ks kerkis Hang Seng indeks 0,8 protsenti, 21 977,96 punkti tasemele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2008, 10:27
Otsi:

Ava täpsem otsing