Riigieelarve kärped võivad koondada tuhatkond riigiametnikku Lätis

11. juuli 2008, 09:25

Optimismi lainel koostatud riigieelarve
kärpimine valmistab Läti võimudele peavalu. Koondamisteate võib saada tuhatkond
avaliku sektori töötajat.

Eesti Panga rahapoliitika osakonna juhataja Ülo Kaasiku sõnul on Eesti ja Läti arengud viimastel aastatel olnud küll sarnase dünaamikaga, kuid Läti majanduse tasakaalustamatuse näitajad on olnud siiski suuremad, kirjutas Postimees.

«Lätis avastati alles mai lõpus, et eelarve vajab kärpimist ja majandusseis on muutunud,» kommenteeris valitsuse otsust politoloog Veiko Spolitis, kes kritiseeris Läti riigijuhtide aeglast tegutsemist.

Läti valitsus võttis eile vastu negatiivse lisaeelarve, millega riigi plaanitud aasta tulusid kärbitakse 235 miljoni lati (5,2 miljardi krooni) võrra ning kulusid 82 miljoni lati (1,8 miljardi krooni) võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. July 2008, 17:18
Otsi:

Ava täpsem otsing