Aasia finantsaktsiad võtsid eeskuju USAst

25. juuli 2008, 10:10

Aasia aktsiaturud näitasid täna kuue
nädala suurimat langust. USAga sarnaselt odavnesid finantsaktsiad, aga ka
elektroonikatootjad Samsung ja Canon.

Eilne börsilangus kujunes USA finantsaktsiatele viimase kaheksa aasta suurimaks, täna odavneseid pangaaktsiad ka Aasia börsidel. Austraalia suurima panga National Australia Banki aktsia tegi suurima languse pärast 1987. aasta börsikrahhi, kui pank teatas, et paneb krediidikahjude tarvis raha kõrvale. Aktsia odavnes 14 protsenti. Jaapani turuväärtuselt suurima panga Mitsubishi UFJ aktsia hind vajus 4,1 protsenti. Elektroonikatootja Samsungi aktsia odavnes 5,4 protsenti. Samsungi II kvartali kasum ronis 51 protsenti, 2,1 miljardi dollarini, mis jäi prognoosile alla. Canoni aktsia odavnes pärast II kvartali kasumi vähenemist 3,9 protsenti.

“Kardetavasti on tulemas veelgi enam halbu uudiseid,” ütles APM Capitali investeerimisstrateeg Nader Naeimi. “Volatiilsus on kõrge, ühel päeval tunnevad investorid end hästi, järgmisel saabub mahakirjutamisi. Hetkel puudub usaldus,” lisas Naeimi.

Jaapani Nikkei 225 langes täna 2 protsenti, sulgedes 13 334,76 punkti juures. Hang Seng indeks langes kohaliku aja järgi kella 12:30ks 1,9 protsenti, 22 641,04 punkti peale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2008, 10:06
Otsi:

Ava täpsem otsing