IMF: Euroopa peab võtma eeskuju USAst

Liis Kängsepp 04. oktoober 2008, 16:50

Euroopa peab näitama, et suudab USAle
sarnaselt reageerida üleilmse krediidikriisi lahendamisel, sõnas IMFi
(Rahvusvaheline valuutafond) juht Dominique Strauss-Kahn.

Euroopa juhid kohtusid täna Pariisis, arutamaks, kuidas üleilmse kriisi tingimustes tegutseda. Strauss-Kahni sõnul on tänane olukord ennenägematu proovikivi Euroopa ühisraha kasutavatele riikidele, vahendas CNN. Tema hinnangul on murettekitav, et IMF pidi alandama majanduskasvu prognoose ning Euroopa peaks näitama, et suudab reageerida nagu USA.

Kuigi Euroopas on USA kongressi otsus anda kriisiplaanile roheline tuli saanud positiivset vastukaja, on ei ootaks suurem osa juhte sarnast käitumist Euroopas. Ka Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy on eitanud vihjeid, nagu toetaks ta Euroopa versiooni USA pankade päästeplaanist.

Enne kohtumist Pariisis ütles Suurbritannia peaminister Gordon Brown, et tahab luua 21 miljardi dollarilise Euroopa fondi, aitamaks väiksematel ettevõetetel majanduskriisiga toime tulla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2008, 11:09
Otsi:

Ava täpsem otsing