Saksa aktsiaturud võivad homme kokku kukkuda

Liis Kängsepp, Annika Matson 05. oktoober 2008, 16:36

Saksamaa suurim majandusleht Handelsblatt
kirjutab, et kui täna hädas panga päästeplaani ei sünni, kukuvad Saksa
aktsiaturud homme kokku.

Handelsblatt vahendab, Saksa aktsiaturud kukuvad homme kokku, kui täna ei leita lahendust suures koguses halbu laene andnud ja rahvusvahelise krediidisurve alla jäänud Saksamaa suuruselt teise kinnisvara finantseerija Hypo Real Estate’i päästmiseks.

Saksa valitsuse esindajad kogunesid täna kriisiistungile, et päästeplaan leida koos erapankadega. Analüütikute hinnangul ei pea pank vastu üle paari päeva.

Saksamaa suuruselt teine kinnisvara finantseerija Hypo Real Estate võitleb ellujäämise nimel peale seda, kui 35 miljardi euro suurune päästeplaan läbi kukkus, kirjutas BBC. Hypo on lubanud otsida alternatiivseid allikaid oma äri finantseerimiseks. Hypo Real Estate’i suurim aktsionär on USA finantsinvestor J.C. Flowers, millele kuulub 25 protsenti pangast. Ajalehe hinnangul ei piisa enam üksnes suurima investori abikäest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2008, 10:42
Otsi:

Ava täpsem otsing