Milder: euro lükkumine pole katastroof

Liis Kängsepp 24. oktoober 2008, 11:43

ASi Baltika juhatuse esimees Meelis Milderi
sõnul tuleb valitsusel enne euro peale mõtlemist teha suur hulk
majanduspoliitiliselt tähtsaid otsuseid.

„Meil tuleb hetkel majanduspoliitiliselt tunduvalt olulisemaid otsuseid teha kui see, kas euro tuleb natuke varem või hiljem,“ ütles Milder lisades, et saab rääkida ainult väga isiklikust arvamusest Baltika juhina. Midagi katastroofilist ta ettevõtte jaoks euro tulevikku lükkumises ei näe, kuid kahtlemata tervitaks selle tulekut.

„Me oleks kõik olnud muidugi ilmselt erinevatel põhjustel väga õnnelikud, kui euro oleks täna olemas – head ajad ja euro veel sinna otsa, lihtsalt suurepärane!“ ütles Milder. Täna on nii maailma kui Eesti riigi majanduses ja eelarves tema hinnangul olulisemalt suuremaid probleeme ja väljakutseid, kui mõelda selle peale, mis aastal euro meile siis ikkagi saabub.

„Kui euro ootuses hakatakse riigi poolt tegema mingeid enesetapjalikke otsuseid, ei saa öelda, et euro on tähtsam,“ nentis Milder ja selgitas, et ettevõtte juhina juhib ta eelarvet mingi kindla eesmärgi suunas ja Eesti riigi peamine eesmärk peaks olema see, et riigi majandus ja funktsioneerimine ei oleks liiga häiritud järgmisel ja ka ülejärgmisel aastal, kuni majandussegadus kestab.

„See peaks olema esimene prioriteet ja selle nimel tuleks teha ka otsuseid. Järgmised asjad on juba tulemused ja tagajärjed ning tuleb vaadata, milliseid kompromisse seal on võimalik teha,“ sõnas Milder, kelle sõnul sõltub Eesti riigi usaldusväärsus ja positsioon maailmas ning välisinvestorite jaoks usaldusväärsusest endast, mitte sellest, milline valuuta parasjagu käibel on.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. October 2008, 09:52
Otsi:

Ava täpsem otsing