Kalm: eelarve defitsiit ei tohi saada komistuskiviks

Liis Kängsepp 24. oktoober 2008, 14:19

Eesti Telekomi juhatuse esimehe Valdo Kalmi
sõnul peab valitsus euroga liitumise nimel eelarve defitsiidiga väga tõsiselt
tegelema.

„Ma pean oluliseks, et valitsusel oleks väga konkreetne kava, kuidas eurole üle minna ning selleks tuleb täita kõik kriteeriumid. Kui üheks kriteeriumiks on eelarve defitsiit, siis tuleb sellega väga tõsiselt tegeleda. Kui me sellega hakkama ei saa, lükkub euro jälle edasi,“ ütles Kalm, kelle sõnul on väga kriitiline, kui me ka seekord eurorongist maha jääme.

Seetõttu tuleks valitsusel teha tõsine tegevusplaan, kuna euroga liitumine on riigi majanduse ja usalduse seisukohalt väga ühene prioriteet. „Me oleme näinud, et eurotsooni riigid on praeguses finantskriisis käitunud väga kiirelt ja otsustavalt, mis näitab, kui vajalik on meiesugusele väiksele riigile eurotsooni kuulumine. See on usaldusväärsuse küsimus kõikidele meie riigi äridele ning riigi finantssüsteemile tervikuna,“ rõhutas Kalm.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. October 2008, 09:52
Otsi:

Ava täpsem otsing