17. november 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Playtech võtab tööle 80 inimest

Ajal, mil ettevõtted valdavalt tööjõudu koomale kisuvad ja inimesi parema meelega juurde ei võta, on siiski üks firma, kelle juurde tasub peagi CV saata.

Nimelt täiendab üks maailma juhtivaid tarkvaratootjaid internetimängude turul, Playtech Estonia, oma ridasid Eestis 80 inimese võrra lisaks praegusele 330 töötajale. Kasvu põhjendab ettevõte organisatsioonilisest kiirema ärilise kasvuga, mistõttu on nüüd tekkinud vajadus end ka töötajate arvu kohapealt laiendada.

Korporatsioon, mille kuues üksuses üle maailma töötab juba 700 inimest, on viimase aasta jooksul jõudsalt kasvanud. Seda küll väljaspool kodumaad, nimelt Indias.

India kasvupotentsiaali hindab ettevõtte tegevjuht Rein Lemberpuu jätkuvalt heaks, kuid spetsialistide usaldusväärsust ja taset kehvapoolseks. Seda võrreldes Eesti spetsialistidega, kes ju maailmaski oma ägedate oskustega kuulsust on kogunud.

"Praeguse üldise majanduslanguse taustal võib täheldada surve nõrgenemist Eesti IT-tööjõuturul, kuna siseturg lähema aasta jooksul eeldatavasti kahaneb ja töötajad hindavad tööandja valikul senisest enam stabiilsust. Eks selles peitub võimalus meie kui siseturust sõltumatu suure tööandja jaoks," lisas Lemberpuu.

Enim ootab ettevõte arendajaid ja kvaliteedispetsialiste, sest just need valdkonnad on tarkvaratootja jaoks prioriteetsed. Siiski ei tasu ka teistel IT-spetsialistidel klaviatuuri kohe nurka visata, sest oodatud on ka laiem töötajaskond: „Kuid kuna planeerime tasakaalustatud kasvu, siis otsime palju väga erinevaid kompetentse,“ sõnas Lemberpuu. Eelistatud on tavapärase kombe kohaselt eelkõige eelnevate kogemustega spetsialistid.

Suurenenud palgakulu liigset mõju ettevõtte kasumlikkusele, Lemberpuu ei oota ning hindab ettevõtte tulevikku hoopis vastupidiselt: „Oleme hetkel pigem olukorras, kus tööjõu ressursipuudus võib pidurdada ettevõtte ärilist kasvu rohkem kui kasvav palgakulu.“

Playtech on üks maailma juhtivaid tarkvaratootjaid internetimängude turul. Ettevõttel on üksusi 6 üksust üle maailma, kokku töötab neis 700 inimest. Tartus asuv Playtech Estonia on kontserni kõige esimene ja suurim arenduskeskus, kus töötab hetkel enam kui 300 inimest. Playtechi aktsiad on noteeritud Londoni börsi alternatiivnimekirjas AIM. 2008. aasta lõpul tehtud kasvuplaan näeb ette Playtech Estonia töötajaskonna kasvu ca 80 inimese võrra 2009. aasta lõpuks.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt