Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vastutustunne peaks olema raha omanikul

  Juba mitu kuud on valitsused leidnud, et on õige finantssektorisse raha juurde süstida, kui see kõikuma lööb.
  Loomulikult on see olnud teretulnud ja praegusel juhul oleks maailm oluliselt halvemas olukorras, kui lisaraha poleks juurde tulnud. Siiski, kas valitsuse sekkumine on tegelikult õige vastus kõikidele muredele?
  Inimestele meeldib olla vastutustundetu. See on sama loomupärane kui laiskus. Seega, miks mõelda ette kõigile võimalikele stsenaariumidele, kui võib alati loota, et küll keegi lõpuks appi tuleb.
  Seda, et pankadel kogu võimalik stsenaariumide kompott läbi mõtlemata jäi, juba nägime. Aga kas nad on siis ainsad süüdlased? Ükskõik kes võib väikeinvestorile lubada, et tema investeering on riskivaba. Kõik raha, mis investeerid, saad raudselt tagasi ja rohkemgi veel.
  Aga turud neist lubadustest ei hooli. Sest turud teavad, et riskivaba maailma polnud isegi Lumivalgukesel, rääkimata tavalisest Jürist ja Marist.
  Jüri ja Mari aga uskusid siiralt, et varade hinnad vaid tõusevad ja nüüd, kui käes on langus, on vaja kedagi süüdistada. Keda küll? Hmm... võtame valitsuse. Valitsus on ju alati süüdi ja küllap ta midagi tegi, et kogu see jama nüüd meil käes on. Aga kas ikka tegi? Tegelikult ei pannud Jüri ja Mari raha huugama mitte keegi teine peale nende endi.
  Valitsus tunneb siiski survet ja süstib raha turule juurde ning on sellega nii mõndagi juba päästnud. Aga mille arvelt? Mari ja Jüri arvelt, sest järgmine eelarve on ju samuti vaja tasakaalu saada. Lühiajaline rõõm asendub pikaajalise agooniaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Modera sai infoturbe sertifikaadi
Autotööstusele digilahendusi pakkuv Modera läbis infoturbe sertifitseerimise ning pälvis sertifikaadi ISO27001.
Autotööstusele digilahendusi pakkuv Modera läbis infoturbe sertifitseerimise ning pälvis sertifikaadi ISO27001.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Merko tütar maksab Leedus ehitusala kõrgeimat palka
Leedu leht Verslo Žinios vaatas riigi suuremate ehitusfirmade kiirelt kerkivaid palkasid ja leidis, et suurimat palka maksab valdkonnas Merko Ehituse kohalik tütar.
Leedu leht Verslo Žinios vaatas riigi suuremate ehitusfirmade kiirelt kerkivaid palkasid ja leidis, et suurimat palka maksab valdkonnas Merko Ehituse kohalik tütar.
Elektri esmaspäevane hind teeb rekordi
Elektri esmaspäeva keskmine börsihind Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas kerkis võrreldes pühapäevaga kaks ja pool korda, 500,61 euroni megavatt-tunni eest.
Elektri esmaspäeva keskmine börsihind Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas kerkis võrreldes pühapäevaga kaks ja pool korda, 500,61 euroni megavatt-tunni eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.