Kohus mõistis AS-ilt Silberauto raha väljapetmises süüdistatud isikud õigeks

Annika Matson 21. november 2008, 15:11

Harju Maakohus mõistis täna kuriteo
tõendamatuse tõttu õigeks Liis Männistu (23) ja Andres Sokmanni (24), keda
süüdistati AS-i Silberauto vastu toime pandud kelmuses.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt andsid OÜ Mericom Baltic juhatuse liikmed Männistu ja Sokmann 26. juulil 2005 Tallinnas AS Silberauto esinduses kolmandale juhatuse liikmele korralduse sõlmida ASiga Silberauto suuline ostu-müügileping, mille kohaselt OÜ Mericom Baltic kohustus müüma ja üle andma AS-le Silberauto 10 sõiduautot Volkswagen Passat ning nõudsid OÜ Mericom Baltic nimel ostuhinna tasumist ettemaksuna, lubades sõiduautod AS-le Silberauto üle anda peale ostuhinna tasumist ning teades, et tegelikkuses nad ostjale sõiduautosid üle ei anna ega tagasta ka tasutud ettemaksu. 29. juulil 2005 tasus AS Silberauto OÜ Mericom Baltic poolt näidatud arvelduskontole 1 700 000 krooni.

AS Silberauto poolt esitatud tsiviilhagi summas 1 700 000 krooni jääb läbi vaatamata.

Nii Männistule kui Sokmannile hüvitatakse alusetult vabaduse võtmisega tekitatud kahju 3 ööpäeva eest s.o mõlemale 2100 krooni. Männistule hüvitatakse ka tema poolt valitud kaitsjale makstud tasu summas 92 040 krooni.

Kohtuotsusele saavad kohtumenetluse pooled esitada apellatsioonkaebuse Tallinna Ringkonnakohtule 15 päeva jooksul alates päevast, mil kohtumenetluse pooltel on võimalik kohtus kohtuotsusega tutvuda

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2008, 12:02
Otsi:

Ava täpsem otsing