Osta-kirjuta strateegia börsidel toob hästi sisse

Mait Jüriado 01. detsember 2008, 19:10

Investeerimisstrateegia, mis näeb ette
aktsiate ostmist ning optsioonide müüki, on toonud Chicago optsioonibörsi
andmetel parimat tootlust viimase paarikümne aasta jooksul.

Strateegiat teatakse kui ka "osta-kirjuta" strateegiat, kirjutab WSJ. Novembris oli strateegia tootlus keskmiselt 8,1%, mis on kõrgeim näit alates 1988. aastast. Sama strateegia tõi keskmiselt oktoobris sisse 7,1%.

Strateegia "osta-kirjuta" idee on müüa call optsioone (calli ostjal on õigus, aga mitte kohustus, osta calli väljakirjutaja käest kokkulepitud hinnaga aktsiat), mis lõpuks muutuksid väärtusetuks, nii et optsiooni väljakirjutaja teenib selle pealt preemia. See strateegia töötab hästi enamik tüüpi turgudel, v.a jõuliselt pulliturul (tõusval turul). Taolised tehingud genereerivad kõrgeid tootlusi, kuna optsioonide hinda mõjutab ühe osana ka turu liikuvust (volatiilsust), mis on kõigi aegade kõrgeimal tasemel. Mida kõrgem volatiilsus, seda kõrgem on volatiilsuse osa optsioonihinnas.

"Osta-kirjuta" strateegia on toonud CBOE andmetel perioodil 30. juuni 1986 kuni 31. oktoober 2008 sisse keskmiselt 9,2%. S P 500 indeks on samal perioodil tootnud keskmiselt 8,7% aastas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. December 2008, 19:10
Otsi:

Ava täpsem otsing